keskiviikko 1. elokuuta 2012

korkeushyppääjän rakkaus


Kello puoli yksi, menen sänkyyn. Puoli kaksi, vaivun uneen. Kolme, kissa hyppää päälleni. Puoli viisi, sanomalehti kolahtaa postilaatikoosta. Kuusi, näen painajaista. Seitsemän, herätyskello soi.

En suostu ajattelemaan mitään, vaan pakotan itseni suoraan ylös. Tänään en käy vaa'alla. Paita päälle ja pyykkitupaan, miten ennen ulos lähtöä aina tuntuu kuin en omistaisi yhtäkään vaatekappaletta mutta kun ne pitää hakea kuivumasta niin ne eivät ikinä lopu? Heitän puhtaat pyyhkeet ja lakanat sängylle odottamaan ahkerampaa hetkeä, heittelen vaatteet omiin hyllyihinsä. Tänään en käy vaa'alla. Tarkistan nopeasti internetin surullisimmat nurkat, otan soijajugurtin ulos jääkaapista ja katson sitä. Tänään en käy vaa'alla. Valutan hanasta itselleni lasillisen kylmää vettä, katson sitä pitkään. Käyn vessassa. Tänään en käy vaa'alla, sanon ääneen sekuntia ennen kuin astun vaa'alle.

Tänään on viimeinen työpäivä ennen ruhtinaallista yhtä (1) vapaapäivää. Tauotettuani työkavereitani kahdeksan tuntia lähden Sopulin luo, jos vaikka tänään saataisiin katsottua se Disney-leffa - kunhan ensin löydän sen täältä asunnosta. Disney-hyllyni on hieman sekaisin, kun kuukausi sitten itkupotkuahdistuksen seassa vedin kaiken alas ja piilotin Leijonakuninkaan ja Tarzanin sängyn alle. Ei pysty, ei pitkään aikaan. Mutta ei se mitään, ehkä minun ei vielä kuulukaan pystyä. Huomenna Sopulin kanssa sinisten ihmisten miittiin, hymyilyttää.

Kymmenes päivä ilman tupakkaa, en tiedä miten olen kyennyt tähän. Poltin töissä ihan kevyesti kymmenen päivässä, hitaina päivänä jopa kokonaiaen askin, olen siis säästänyt jotain 25 ja 50 euron välillä. Aivan uskomaton määrä rahaa, nyt kun asiaa ajattelen. Olin jo äsken laittamassa tekstiviestiä pikkuveljellä, että onhan hän minusta ylpeä, mutta sitten muistin että hän asuu toisella puolella maapalloa.

1 kommentti:

  1. Hei IB-lapsi, kiitos kommentista. Tulin vierailulle ja you have a nice blog, jäin seuraamaan (-:

    VastaaPoista