lauantai 4. elokuuta 2012

voulez-vous


Eilen söin aivan kamalan määrän ruokaa. Tiedän ettei se kalorillisesti ollut paljoa, paljon alle terveellisen rajan, mutta jotenkin sitä vaan oli aivan järjetön määrä. Soijajugurttia wokkia pähkinöitä soijavanukas, uskaltauduin illalla jopa juomaan pienen lasillisen tuoremehua. En muista milloin olen viimeeksi juonut tuoremehua paitsi Minnin vahtivien silmien alla. Ehkä täysin kasvispohjaiseen ruokavalioon siirtyminen oli hyvä ratkaisu, ihan aikuistenoikeasti. Tupakkaakaan en ole polttanut kolmeentoista päivään - tosin siitä taitaa kyllä kiitokset mennä Sopulille, joka on mulkoillut ja napsahdellut aina valittaessani että tekee mieli. Laskin säästäväni vuodessa tuhatkolmesataa euroa jos en polta ollenkaan. Aivan uskomaton määrä rahaa, saan sillä maksettua yliopiston ja tanssin ja nyrkkeilyn ja sopivan kokoisia vaatteita ja se auttaa vuokrassakin paljon. Ehkä minä selviän.

Lajittelen kirjahyllyni keittokirjoja, selailen netissä uusia. Ostin pienen aromipesän ja sille yhteensopivan, vegaanisen kirjan. Eilen hain kauppahallista mustaherukoita, laitoin kiltisti pakkaseen odottamaan viileitä syysiltoja. Kohta voi jo mennä sienestämään tai laiskana päivänä kauppahalliin ostoksille, kääriä itseneulotun huivin kaulan ympärille ja hymyillä lehtien rapistessa jalkojen alla.

Syksy alkaa muutenkin ihan kohta! Odotan innosta pinkeänä ensi viikkoa, saan viimeisen työvuorolistani ja maksettua yliopiston lukukausimaksun, saan alkaa ihan oikeasti katsella kurssiaikatauluja sekä yliopistolla että tanssistudiolla ja nyrkkeilyseurassa. Jatkan liikuntaa, voin - ja on pakko - syödä hyvällä omatunnolla enemmän ja terveellisemmin. Ehkä minä vielä joskus olen terve, hoikka mutta pikkulihaksikas nuori nainen joka harjoittelee ensimmäistä maratoniaan varten.

Ihan outoa, kun Sopuli lähtee tänään laivalle eikä pääse kommunikoimaan ennen huomisiltaa. Olemme viimeeksi ollut näin kauan juttelematta... kesäkuun 9. päivä, ja sekin vain koska silloin emme yksinkertaisesti vielä tunteneet toisiamme. Hassua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti