sunnuntai 3. helmikuuta 2013

i asked for sons


"Pähkinöitä? No yhtäkkiä en ihmettelekään - 
niin kuinkas paljon sä ootkaan lihonut tänä aikana?"

Inhoan vihaan halveksun äitiäni niin paljon en kestä, haluan huutaa raivota itkeä paastosta kuolla. Kesällä kerroin hänelle sairastavani epätyypillistä anoreksiaa, tunti sen jälkeen hän sanoo että sähän alat kohta olla mukavan hoikka; eilen sanoin että paino heilahti syksyllä tosi paljon mutta olen nyt yrittänyt syödä terveellisesti ja nauroin kuinka olen pähkinöiden suurkuluttaja, rakas äiti kulta heittää vittuilevalla äänensävyllä niin kuinkas paljon sä ootkaan lihonut tänä aikana niin kuinkas paljon sä ootkaan lihonut tänä aikana niin kuinkas paljon sä ootkaan lihonut lihonut lihonut lihonut -

Olen erittäin tietoinen siitä että näytän jokinorsulta virtahevolta merimursulta oksettavalta, mutta onko sitä pakko toitottaa mulle joka käänteessä? Kyllä minä tiedän etten ole ikinä ollut hänelle tarpeeksi, en akateemisesti enkä älyllisesti enkä etenkään fyysisesti, mutta kyllä minä olen sen jo oppinut, en jaksaisi tulla muistutetuksi koko ajan. Miksi minun pitäisi täällä edes yrittää parantua, kun tuntuu kuin äidin ylpeys ja tyytyväisyys ovat suoraan verrannollisia sairauden vakavuuteen? Tiesin että äiti tulisi olemaan tällainen, ja silti lensin toiselle puolelle maapalloa hänen luokseen kuukaudeksi.


one skinny daughter coming right up

22 kommenttia:

  1. minkä ikäinen olet?
    järkyttävää että oma äiti heittää tuollaista paskaa tyttärelle jolla on _ihan_oikeasti_syömishäiriö_.
    toivottavasti se ei herätä sun syömishäiriössä entistä suurempaa vimmaa laihtua... en usko että olet mikään mursu/norsu/hippo, sun äidilläs on vaan joku henkilökohtainen ongelma. o.O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna 22. Ja joo, en kyllä tajua... Äidin seura on kyllä sairainta "thinspoa" mitä mä saan, tosi kiva vaan kun sitä en nykyään enää kauheasti haluaisi.

      Poista
  2. Kuulostaa kamalalta. Joku ei selvästikään tajua mistään mitään.

    Koeta kestää sitä sen aikaa kun on pakko, yritä jooko välittää niin vähän kuin mahdollista, vaikka vaikeaa se onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän ettei äiti tarkoita sitä mitenkään henkilökohtaisena loukkauksena, hän vaan... en tiedä. Hän ei vaan tajua. Kiitos ♥

      Poista
  3. anteeksi jos sivuutan itse pointin, mutta pakko sanoo että oot tosi taitava kirjottamaan. sanataidetta opiskelleena arvostan tosi paljon. mutta, paljon voimia sinne maapallon toiselle puolelle äidin kanssa elämiseen, sillä sitähän tuonkaltaisen ihmisen kanssa varmasti tarvii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww, kiitos kovin paljon! :3 Eihän tässä joo Erkkikään pärjäisi yksin, onneksi on isä ja veli myös.

      Poista
  4. Voi ei, todella kamalaa kuultavaa. En edes tiedä mitä sanoa :( iso voimahalaus <3

    VastaaPoista
  5. ;__; tosi surullista, miten ilkeästi ja vähättelevästi äitisi puhuu sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Surullisinta tässä on ehkä se, ettei äiti edes tajua, minkälaista vahinkoahän saa aikaiseksi. :c

      Poista
  6. Ei äidilläsi ole oikeutta vaatia tyttärensä olevan oman unelmamielikuvansa vastine, joten vaikka se on miltei mahdotonta, pyri sulkemaan nuo asiattomat kommentit pois ja yritä nauttia matkan muista puolista! :) tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen kun äiti vielä tajuaisi... Nyt hän on ymmärtänyt että minä en tahdo samanlaista koulutusta ja uraa kuin hän ja isi - vielä kun hiffaisi, että hän ei voi purkaa omia ulkonäköahdistuksiaan minuun. Kiitos!

      Poista
  7. Voi ei, tuollaiset kommentit tuntuvat aina yhtä pahalta. Muistan edelleen kun oma äitini noin viisi vuotta sitten huomautti että "no kyllä sä taidat vähän olla pyöristynyt". Minä, normaalipainoinen kasvava nuori, joka on koko ikänsä kuvitellut olevansa maailman lihavin ja vastenmielisin ihminen. Kun nuo huomautukset eivät katoa päästämme yhtä nopeasti kuin joku on ne suustaan pudottanut. Ne vaan kasautuvat omaan "olen läski"-arkistoomme ja houkuttavat meitä jatkamaan "laihduttamista". Sairasta laihduttamista. Miten jotkut eivät sitä ymmärrä.. Välillä tuntuu, että kaikki lähes toivoisivat, että näännyttäisimme itsemme hengiltä. Eivät ymmärrä niiden asioiden vakavuutta, jotka mieleemme jäävät kummittelemaan jokaisen tuollaisen kommentin jälkeen.
    Koita jaksaa siellä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiteytit asian todella hyvin, ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Todella syvältä. :/ Kiitos, ja jaksamisia sullekin!

      Poista
  8. Voi pientä, koeta jaksaa.. Äidilläsi taitaa olla oman itsetunnon kanssa ongelmia ja uskon että hän nälvii sinua ihan siksi, että olet niin kadehdittavan laiha.
    P.S Minulla on sinulle haaste blogissani :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä oikeasti ole laihaa nähnytkään, mutta kiitos silti. :D Käväsen katsomassa!

      Poista
  9. voi että kun suututtaa sinun puolestasi ): kamalaa. älä ota äitisi puheita kuuleviin korviisi, vaikka se onkin varmasti aika vaikeaa. voimia <3

    VastaaPoista
  10. Siis mikä on pohjimmiltaan se sun äitis ongelma? Pakkohan sillä on olla jotain ongelmia kun tollalailla käyttäytyy. onko liian henkilököhtainen pyyntö, jos haluaisin/olisi kiva jos kirjoittaisit postauksen äidistäs tai vaikka perheestäsi. Olisi mielenkiintoista tietää millaiset ihmiset ovat sinut kasvattaneet.

    ps. yllätyn aina kun joku joka kirjoittaa suomeksi blogia on äidinkieleltään jotain muuta kuin suomi. Olen aina ollut huono kielissä niin ihailen toisten kielipäätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äidillä on nyt kolmattakymmenettäseitsemättä vuotta bulimia, ja hän on ollut aina aivan pakkomielteinen ulkonäön ja laihduttamisen suhteen, mutta pohjimmaisena syynä on oikeastaan paljon pahempaa. Voisin itse asiassa hyvinkin kirjoittaa äidistä jotain tässä lähiaikoina, tekisi varmaan itselleni ihan hyvää ja se selventäisi tilannetta lukijoillekin. Kiitos kommentista!

      Poista
    2. Ja nyt kun olet siellä niin pääset purkamaan paineita ;) Luen kyllä kaikki postauksesi, olen vain huono kommentoimaan. Jaksamisia sinne. Olisi upeaa jos jossain vaiheessa saisit sen viestin perille äidillesi, että hän ei voi omaa pahaa oloaan purkaa sinuun.

      Poista
  11. voisitko sä sanoa äidillesi suoraan millä tavoin sen sanat vaikuttaa suhun? tietyille ihmisille on hankala puhua tietyistä asioista, käsitän sen kyllä, mutta ei kukaan tuollaista halua kuulla. ehkä asiasta vinkkaaminen saisi jonkin asteista muutosta aikaan?

    paljon tsemppiä ja yritä nauttia matkan muista puolista!

    VastaaPoista