tiistai 6. marraskuuta 2012

hedwig's theme


En ymmärrä, mikä ajanvarauksissa ahdistaa minua niin paljon. Terveydenhoitaja laittoi tekstiviestiä että hänen oli pitänyt perua seuraava aikamme ja minut pitäisi soittaa ja varata uusi, mutta en vain pysty. Mitä pidempään odotan, sitä enemmän ahdistaa; mitä enemmän ahdistaa, sitä pidempään odotan. Saa nähdä, milloin seuraavan kerran näen häntä.

Eilen iltapäivällä tajusin oikeasti, miten järkyttävä ruokavalio minulla on ollut viimeisen kuukauden ajan. En ole syönyt muuta kuin karkkia jäätelöä keksejä sipsejä puhdasta paskaa, Halloween-viikonloppuna söin jopa lihaa leivän päällä. Nyt vasta kun aloin ajatella asiaa sisäistin, että tästähän fyysisesti huono vointini johtuu - raskas ja tunkkainen olohan on ihan suora seuraus siitä, että kehoni saa ravinnoksi pelkkää sokeria, rasvaa ja säilöntäaineita. Ei ihme että olen lihonutkin pari kiloa, puhumattakaan siitä, että ihoni on taas alkanut kukkia kuin kraaterikenttä. Todella viehättävä olo.

Karmean herätykseni inspiroimana lähdin eilen kauppaan ja ostin marjoja, vihanneksia ja ainekset neljään keittoon: yhteen pieneen, joka on eilisen ja tämän päivän ruoka, ja kolmeen suureen, jotka laitoin pikkupurkeissa pakkaseen seuraavan kahden viikon lämpimiksi ruoiksi. Olen ainakin nämä kaksi viikkoa ilman karkkia, syön terveellisesti enkä vain lillu ahmimiskierteen itsesäälissä. Katsoo jos vaikka saisin itseni samaan kuntoon, missä olin heinäkuussa.

Terve vai sairas, sairas vai terve?

2 kommenttia:

  1. Mikä suhde sulla on sun syömishäiriöön? Oletko parantumassa, pyritkö parantumaan vai pidätkö itseäsi syömishäiriöisenä ilman yritystä parantua? Entä kuka on tehnyt sinulle diagnoosit? Sain aikoinaan opiskelijaterveydenhuollosta jos jonkin laista diagnoosia sairaslomia varten, mutta vasta osaston jälkeen sain "virallisesti" diagnoosit. En tarkoita, että vain osastolla saisi "oikeat" diagnoosit, mutta itse en pitänyt sairaslomadiagnoosejani kovin vedenpitävinä. Missä käyt psykologilla ja muissa keskusteluissa? Seurataanko painoasi tai fyysistä tilaasi missään?
    Anteeksi miljoona kysymystä ja mukavaa "talven" jatkoa!
    - K.

    VastaaPoista